Jom Berbelanja Sambil Jana Pendapatan!

Pernah tak sertai program loyalty seperti Mesra, Bonus Link, Big Pay, Aeon Member, Setel dan lain-lain? Kalau tak pernah sertai, paling kurang tentu pernah dengar atau nampak. 

Konsep program loyalti ini mudah. Kita sign up atau register dan kemudian setiap kali kita berbelanja sambil gunakan kad-kad loyalti tersebut, kita akan dapat point.

Sama juga dalam konsep shopping online di Lazada dan Shoppe, setiap kali kita membeli belah akan dapat point. 

Setiap point yang kita dapat, boleh ditukar dalam bentuk RM. Ada juga yang sediakan point terkumpul ditukar kepada hadiah tertentu.

Konsep ini yang saya belajar di Atomy. Setiap kali saya membeli produk Atomy, saya dapat point yang dipanggil PV.

Cuma bezanya, PV juga boleh dikumpulkan dalam bentuk refferal. Apabila saya perkenalan Atomy kepada rakan-rakan lain, saya turut dapat kumpul PV melalui Group PV apabila rakan-rakan yang saya perkenalkan tadi turut membeli di Atomy.

Konsep ini seumpama hybrid di antara program loyalti, refferal dan affiliate. 

Yang lebih menarik, rakan-rakan yang sertai Atomy, tak perlu keluarkan satu sen pun untuk pendaftaran. Tak ada juga sistem stokis dan ejen.

Produk-produk Atomy dibeli secara online melalui portal online Shopping Mall yang disediakan untuk semua ahli.

Saya baru seminggu dua gunakan produk-produk yang dikeluarkan, seperti berus gigi, sabun basuh dan sabun mandi. Harganya setara dengan kualiti dan harga produk lain di pasaran.

Jadi, tak ada pertambahan belanja baru pun sebab hanya tukar daripada produk lama kepada produk baru keluaran Atomy. 

Ia bukan syarikat Muslim dan bukan dari Malaysia. Ia dari Korea, jadi ia bukan BMF peringkat pertama. Saya beritahu siap-siap sebelum ada orang tanya. 

Syarikat ini ada dalam senarai kompeni direct selling utama dunia, seperti Amway, Coway, Tupperware, Herbalife dan lain-lain. Ia pada tangga ke-11 pada bulan Jun 2020 berdasarkan majalah antarabangsa Direct Selling News.

Konsepnya mirip program loyalti yang saya tulis di awal posting ini, iaitu kumpul point bagi setiap pembelian. Cuma bezanya, kita juga berpeluang untuk kumpul point kumpulan apabila kita berkongsi program ini kepada orang lain.

Atomy ialah MLM? Ya, ia adalah MLM. Tapi MLM pelik yang pernah saya sertai. Saya banyak kali join MLM tapi ini pertama kali saya isytihar di FB dan ajak rakan-rakan lain join tanpa rasa bersalah 😁

Kali terakhir saya join MLM ialah tahun lepas, apabila menyertai sebuah program online education untuk anak-anak sekolah. Saya join untuk dapat harga ahli dan gunakan sampai sekarang. Sebelum itu banyak lagi MLM yang saya sertai dan gunakan produk dlm bentuk penapis air, bekas makanan, suplemen, makanan diet dan sebagainya.

Antara perkara yang menarik dan pelik tentang Atomy:

– Atomy tak mencari salesman, tapi ia mencari consumer.

– Ahli tak perlu menjual, hanya perlu berkongsi.

– Atomy juga tak ada sistem ejen, stokis, pengedar dll. Ini paling pelik dalam banyak perkara pelik lain

– Semua ahli membeli produk Atomy dengan harga yang sama. Masuk awal ke, lambat ke, sama sahaja harganya. Ranking bawah ke, ranking atas ke, sama juga harganya.

KOMISYEN

Berbelanja di Atomy Shopping Mall..kita boleh dapat komisen drp Atomy..😍

Bertahun-tahun berbelanja di Shopping Mall lain-lain..beli supplement, beli skincare, beli sabun, beli ubat dan berus gigi..tak dapat komisen pun..

Adoi..ruginye kalau tak berbelanja di Atomy Shopping Mall..dah lah dapat barangan yang berkualiti dengan harga yang berpatutan..dan boleh dapat komisen lagi..

PENDAFTARAN PERCUMA

Ini menyebabkan saya tak segan silu nak ajak sebab saya tak perlu minta rakan-rakan keluarkan duit satu sen pun untuk daftar.

Saya jalankan ia secara part time, dan hujung minggu begini baru rajin nak post.

Jom Berbelanja Di Atomy Shopping Mall Sambil Jana Pendapatan!

Inginkan Maklumat Lanjut?
Hubungi (NIZAM) di talian 010-521 9698 atau Whatsapp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...